ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z białym serem:

Pasta jajeczna z białym serem:

nazwa

Wykonanie

Przystawka z gotowanego jajka i białego sera
Przystawka z gotowanego jajka i białego sera
Proporcje dla jednej osoby
Składniki:
1 świeże najwyższej jakości jajko
kilka listków świeżej mięty
250 g białego sera
3 świeże jajka (najwyższa jakość)
1 garść świeżej mięty
1 pęczek świeżego szczypiorku
2 łyżki jogurtu greckiego
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta pieprzu
1 szczypta kurkumy
Wykonanie:
Jajka ugotować na miękko, (wedle gustu, u mnie moje ulubione od 3 do 4 minut w osolonej wodzie) obrać ze skorupki. W misce połączyć biały ser z posiekanymi jajkami, miętą, szczypiorkiem, jogurtem i przyprawami. Odstawić powstałą pastę na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem ugotować jajko na pól miękko, ułożyć przy nim pastę jajeczną z białym serem, oprószyć lekko solą, pieprzem i słodką papryką, przyozdobić świeżymi listkami mięty.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/05/przystawka-z-gotowanego-jajka-i-biaego.html