Wykonanie
Prosta
pasta jajeczna, która nabiera charakteru, kruchości i wilgotności dzięki dodatkowi
ogórka. Lekka i smaczna :)W sobotę szalałam po działce z sześcioma obiektywami - teść przywiózł swoje stare szkła, a ja podpiełam je pod lustrzankę. Cudowny dzień, jakbym była dzieckiem, które właśnie widzi górę prezentów pod choinką. A stare, manualne obiektywy dają mnóstwo możliwości, to tańsza alternatywa dla osób, które nie chcą lub nie mogą sporo inwestować w fotografię. Podrzucam jedną fotkę na początek, mam nadzieję wrzucać ich więcej przy okazji podawania kolejnych zdrowych przepisów.Składniki:1
jajko ugotowane na twardo1
ogórek gruntowy1 czubata łyżka
jogurtu greckiego1 czubata łyżka posiekanego
szczypiorkupieprz, ewentualnie
sól morska do smakuPrzygotowanie:
Ogórka i
jajko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z
jogurtem i
szczypiorkiem, doprawiamy i zjadamy :)Smacznego!