ßßß Cookit - przepis na Przystawka z krewetek, awokado i grejpfruta

Przystawka z krewetek, awokado i grejpfruta

nazwa

Wykonanie

Proporcje dla dwóch osób.
Składniki:
200 g podgotowanych krewetek
2 dojrzale awokado
1 grejpfrut (u mnie biały)
2 łyżki oliwy
1 garść świeżej kolendry
2 szczypty soli morskiej
2 szczypty pieprzu
2 szczypty uprażonego sezamu
Wykonanie:
Obrane, umyte i oczyszczone krewetki kroimy na mniejsze kawałki. Filetujemy grejpfruta, siekamy kolendrę, łączymy część z grejpfrutem i łyżką oliwy, lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy. Awokado przekładamy łyżką na półmisek, również kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą, sokiem z grejpfruta, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, natkę kolendry, mieszamy. Formujemy przystawkę na talerzu albo w szklaneczce. Posypujemy lekko sezamem. Podajemy.
Sprawdzona przystawka na upalne dni, pełna przyjemnych doznań smakowych jak i witamin.
Dwa w jednym !
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/08/przystawka-z-krewetek-awokado-i.html