Wykonanie
Proporcje dla dwóch osób.Składniki:200 g podgotowanych
krewetek2 dojrzale
awokado1
grejpfrut (u mnie biały)2 łyżki
oliwy1 garść świeżej
kolendry2 szczypty
soli morskiej2 szczypty
pieprzu2 szczypty uprażonego
sezamuWykonanie:Obrane, umyte i oczyszczone
krewetki kroimy na mniejsze kawałki. Filetujemy
grejpfruta, siekamy
kolendrę, łączymy część z
grejpfrutem i łyżką
oliwy, lekko oprószamy
solą i
pieprzem, odstawiamy.
Awokado przekładamy łyżką na półmisek, również kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy
oliwą,
sokiem z grejpfruta, dodajemy szczyptę
soli i
pieprzu,
natkę kolendry, mieszamy. Formujemy przystawkę na talerzu albo w szklaneczce. Posypujemy lekko
sezamem. Podajemy.Sprawdzona przystawka na upalne dni, pełna przyjemnych doznań
smakowych jak i witamin.Dwa w jednym !
Smacznego.