ßßß
Składniki (na ok. 15 szt.):2 szklanki (250 ml) mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soli2/3 szklanki cukru2 łyżki nasion chia2 opakowania budyniu śmietankowego instant, np. tegopół szklanki roztopionego masła (ok 113 g)skórka starta z jednej (wcześniej sparzonej) cytryny2 jajkapół szklanki mleka4 łyżeczki soku z cytrynyPrzygotowanie:W jednej misce wymieszać suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, soda, sól, budyń, nasiona chia). W drugim naczyniu wymieszać jajka, mleko, masło, sok i skórkę z cytryny. Suche składniki dodać do mokrych, krótko miksować. Ciasto przełożyć do foremek silikonowych, nakładać do ¾ wysokości. Piec około 15 minut w temperaturze 190 °C (piekarnik wcześniej nagrzany). Po ostudzeniu można polać lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny.Źródło/ Inspiracja: somethingswanky.com