Wykonanie
Kiedy byłam w szpitalu i nie mogłam nic jeść przez cały dzień, moja Siostra przyniosła mi gazety do czytania - o jedzeniu :) Byłam w stanie je przejrzeć dopiero następnego dnia, gdy mój brzuch już był nieco pełniejszy. W jednej z nich ("Apetyt") znalazłam fajny przepis na dodatek do obiadu. U nas zazwyczaj jest mizeria, lub surówka z
marchewki, dlatego wizja
buraczków w nowej odsłonie bardzo przypadła mi do gustu.Wykonanie proste, smak jak dla mnie super. Zwłaszcza, że jestem wielką fanką
buraków :)
Potrzebujemy:4 łyżki
jogurtu greckiego1 średniego
buraka1 ząbek
czosnkusólBuraka myjemy i gotujemy do miękkości. Zależy nam na tym żeby zachował jak najwięcej smaku, dlatego obieramy go dopiero po ugotowaniu. Czas gotowania
buraka jest dosyć długi - 45-60 minut.Po ugotowaniu i obraniu
buraczka, kroimy go w kostkę. Dodajemy
jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku i
sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy do obiadu lub innego posiłku ;) Smacznego!