Wykonanie
Uwielbiam
grzyby, więc wszystko co ma je w swoim składzie jest super:)
Polędwiczki miały być sposobem mojej Siostry, ale kompletnie nie miałam składników, więc postanowiłam zrobić w wersji grzybowej. Wyszły pyszne, idealnie pasowały do mini placków ziemniaczanych i na pewno jeszcze nie raz je zrobię. Nawet jak teraz o nich pomyślę to burczy mi w brzuchu:)
Potrzebujemy:400 gram
polędwicy wieprzowej10
suszonych grzybów2 listki świeżego
rozmarynusól,
pieprzmąka pszenna1
cebulaPolędwicę kroimy w plastry i spłaszczamy ręką. Solimy,
pieprzymy, obtaczamy w
mące.
Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy na patelni. Gdy ma złoty kolor, zdejmujemy ją i na tej samej patelni smażymy
polędwiczki. Po kilku minutach, gdy są obsmażone z obydwóch stron, dodajemy
cebulkę i zalewamy
wodą.
Grzyby kroimy na małe kawałki (ja robię to nożyczkami) i dodajemy do sosu. Gotujemy około 30 minut, doprawiamy
solą,
pieprzem i
rozmarynem. Jeżeli sos nie jest zbyt gęsty, możemy go zagęścić
wodą z
mąką. Smacznego:)