ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Ostatnio bardzo polubiłam zupy kremy, więc gdy połączyłam to z grzybami - jest naprawdę pysznie. Najfajniejsze w kurkach jest to, że pachną tak grzybowo, tak leśnie. Zupę doprawiłam dwoma rodzajami pieprzu, dzięki temu jest wyraźna, a zarazem taka aksamitna:)
Moją inspiracją było kilka przepisów z internetu, między innymi ten Tutaj i Tutaj :) Ogólnie zupa powstała na mój sposób, czyli wszystko pozmieniałam:)
Potrzebujemy:
1 litr bulionu świeżego, mrożonego lub z kostki
20 dag świeżych kurek (można też użyć mrożonych)
100 gram serka topionego śmietankowego
masło
sól
pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy
makaron
Kurki dokładnie myjemy i przysmażamy na patelni na maśle. Solidnie solimy i doprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołowym.
Do bulionu dodajemy przysmażone kurki i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się całkowicie rozpuści.
Garść kurek wyjmujemy z zupy, resztę miksujemy blenderem. "Uratowane" kurki będą potrzebne do przystrojenia zupy.
Podajemy z makaronem. Smacznego!!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/08/kremowa-zupa-z-kurek-z-serkiem-topionym.html