Można ją podawać zarówno na ciepło - jako porcja mięsa do obiadu, jak na zimno - na kanapki.Składniki:1 kg szynki wieprzowej12 suszonych śliwek2 łyżeczki żelatynyłyżka oleju rzepakowegołyżeczka soli3 łyżeczki majerankupół łyżeczki pieprzupół cebuli pokrojonej w krążkiPrzygotowanie:Mięso dokładnie umyłam i osuszyłam.Śliwki zalałam gorącą wodą i moczyłam je przez 5 minut.Przez środek szynki zrobiłam nożem niewielki tunel, to którego wkładałam obtoczone w żelatynieśliwki.Przyprawy wymieszałam z olejem. Powstałą papką natarłam mięso, a na wierzchu ułożyłam krążki cebuli.Tak przygotowaną szynkę odstawiłam do lodówki na 24 godziny.Piekłam ją w rękawie przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.