ßßß
 
            
         Dziś T. serwuje pyszne, zdrowe batoniki bez tłuszczu, bez jajek i bez mąki. Tak, tak - to możliwe. Wszystko trzyma się dzięki płatkom owsianym, masłu orzechowemu i bananowi. Na osłodę trochę miodu i rodzynek. Pysznie i zdrowo!Co potrzebujesz na małą, podłużną foremkę lub tortownicę o średnicy 20 cm?150 g płatków owsianych1 duży banan2 duże łyżki masła orzechowegogarść sparzonych rodzynek20 g siemienia lnianego2 łyżki ciepłej wody dla osłody można dodać łyżkę mioduCo teraz?1. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, rodzynki, siemię, wodę i miód. Mieszamy wszystko.2. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 25 min w temp. 180-190 C.3. Kroimy po ostudzeniaEnglish: No fat, no dairy, no flour oatmeal bars.Ingredients for 9x9 inch baking pan:150 g oatmeal cereals1 big banana2 tbls peanut butterhandful raisin soaked in hot water20 g linseed2 tbls warm wateras a sweetener you can use honey (1 tbls)1. Mash the banana with fork, add all the ingredients and mix.2. Put the dough into baking pan and bake for 25 min in 350 degrees.3. Cut to pieces after cooling down.
Dziś T. serwuje pyszne, zdrowe batoniki bez tłuszczu, bez jajek i bez mąki. Tak, tak - to możliwe. Wszystko trzyma się dzięki płatkom owsianym, masłu orzechowemu i bananowi. Na osłodę trochę miodu i rodzynek. Pysznie i zdrowo!Co potrzebujesz na małą, podłużną foremkę lub tortownicę o średnicy 20 cm?150 g płatków owsianych1 duży banan2 duże łyżki masła orzechowegogarść sparzonych rodzynek20 g siemienia lnianego2 łyżki ciepłej wody dla osłody można dodać łyżkę mioduCo teraz?1. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, rodzynki, siemię, wodę i miód. Mieszamy wszystko.2. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 25 min w temp. 180-190 C.3. Kroimy po ostudzeniaEnglish: No fat, no dairy, no flour oatmeal bars.Ingredients for 9x9 inch baking pan:150 g oatmeal cereals1 big banana2 tbls peanut butterhandful raisin soaked in hot water20 g linseed2 tbls warm wateras a sweetener you can use honey (1 tbls)1. Mash the banana with fork, add all the ingredients and mix.2. Put the dough into baking pan and bake for 25 min in 350 degrees.3. Cut to pieces after cooling down.

