Wykonanie

Deszcz nie
daje za wygraną, trzeba się zatem pocieszyć czymś pysznym. Tym razem w moim ogródku króluje krzak
maliny, którego zielone gałęzie aż uginają się pod ciężarem
malin. Wiedziona pokusą zrywam różowe
owoce, z trudem omijając wałęsające się tu i ówdzie pająki i czyhające na mnie mrówki. Deser jest to bardzo dietetyczny, prosty i szybki.Składniki:250 g
malin400 g
waniliowego serka homogenizowanego5 łyżek
wody1 łyżka
żelatynyok. 15
biszkoptów1 łyżka ekstraktu
waniliowego (opcjonalnie)50 g
masła w temp. pokojowej2 łyżki
mlekaBiszkopty wyłożyć w całości na dno naczynia. Te które się nie zmieściły pokruszyć, dolać
mleka, dodać
masła i wymieszać na w miarę gładką masę. Wyłożyć w puste miejsca
między biszkoptami.
Serek waniliowy wyłożyć do miseczki,
żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i wlać do
serka. Dodać ekstraktu - wszystko wymieszać i wyłożyć na
biszkoptowy spód. Dekorować umytymi
malinami. Wstawić do lodówki na parę godzin.
