Wykonanie
Gryczany
budyń, czyli nic innego jak surowa
kasza gryczana z
owocami, warzywami i innymi dodatkami. Namoczoną
kaszę miksuję wraz z kremowym
awokado i słodką marchwią . Dodaje
orzechy włoskie oraz
migdały . Bez wątpienia idealnie pasuje tutaj też
kokos, a poza tym aromatycznego
cynamonu nigdy za wiele.
Słodycz uzyskuje dzięki syropowi z
daktyli . Energii i zdrowia dodaje też korzeń maca . Na koniec nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze polać całość
śmietanką kokosową, która ostatnio często pojawia się w moich daniach. Śniadanie pełne zdrowia, aromatów i smaków. Zdecydowanie dodaje mnóstwo sił na cały dzień! :)



kokosowy krem gryczany z
awokado, marchwią, maca,
orzechami włoskimi oraz
migdałami podany z
śmietanką kokosowącoconut buckwheat porridge with
avocado, carrot, maca, walnuts and almonds served with coconut creamSkładniki:- 1/3 szklanki niepalonej
kaszy gryczanej (ok.5 łyżek - 60g)- 1/2 dojrzałego
awokado-
marchew starta na tarce- łyżka/łyżeczka
syropu daktylowego- łyżka wiórek
kokosowych- dowolne
orzechy-
mleko owsiane i
śmietanka kokosowa do uzyskania konsystencji (dowolna ilość)-
cynamonKaszę gryczaną zalać na noc szklanką zimnej
wody. To samo zrobić z
orzechami. Rano wszystko składniki przełożyć do miski i bardzo dokładnie zmiksować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj nie musiałam wychodzić z domu i w
sumie nawet dobrze, bo za oknem nie było zbyt przyjemnie. Bądź co bądź, jesień jest piękna, nawet ta mroźna i deszczowa.Miłej środy! :)