Wykonanie
Ze mną to tak jest, że... potrafię być zdradliwa. W związku z owsem, bezustannie zakochana w nim po uszy, a tu nagle wkradł się romans. Gryka ma w sobie to coś, co przyciąga :) Dziś na śniadanie surowa gryczana . Do tego nasze polskie skarby –
morele oraz
truskawki . Jeszcze c iekawszego smaku i zdrowia dodają
migdały, a do tego maca . B iała
morwa na wierzch trafia i oczywiście
owoce. Ten krem z pewnością
doda energii i poprawi samopoczucie z rana.



surowa
morelowo-truskawkowa
kasza gryczana z maca i
migdałami podana z białą
morwąraw apricot-strawberry buckwheat porridge with maca and almonds served with white mulberry

Składniki:- 1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej (ok.60g)- 1/4 szklanki
mleka ryżowego (można pominąć)- spora garść świeżych
truskawek- 2-3
morele- opcjonalnie łyżka
syropu klonowego- łyżeczka maca-
migdałyKaszę gryczaną oraz
migdały moczymy całą noc w zimnej wodzie. Rano przepłukać i odsączyć. Następnie wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie ze sobą zmiksować. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zrozumiałam, że ta różnorodność mi sprzyja i myślę, że warto wprowadzać ją w życie.Lato ma to do siebie, że rządzi się swoimi prawami co w praktyce wygląda tak...
owoce na śniadanie, na obiad, jako przekąska oraz do kolacji. To samo jeśli chodzi o warzywa. Do tego kiedy za oknem słońce świeci, nie można przesiedzieć całego dnia w domu.Rodzinę zamiast
ciastem tym razem goframi częstuje. Każdy zajada aż się uszy trzęsą. Oczy nie wiedzą gdzie spojrzeć, dłonie po co sięgnąć -
owoców do wyboru do koloru,
bita śmietana i
cukier puder, lubimy klasycznie. Oczywiście nie zapominam też o "naleśnikowej sobocie" ;) Miło mija ten czas. Tak jest... pięknie.