Wykonanie
Śniadanie z
serii tych co smakują najlepiej, ale nie zawsze wyglądają. W każdym razie, przemawia za nim to, że kiedy skończyłam już słoiczek miałam ochotę na jeszcze jeden :) A co w środku?... Krem owsiany na bazie
ricotty wraz z
suszonymi morelami oraz
bananem . Do tego mus -
banan,
masło migdałowe oraz
ricotta . Nieskromnie (mówiąc) pisząc - raj dla mojego podniebienia!


morelowo-
bananowy krem owsiany z
ricottą przełożony musem
bananowo-
migdałowym z
ricottąapricot-
banana oat cream with
ricotta served with
banana-almond mousse with
ricotta
Składniki:masa owsiana:- 5 łyżek
płatków owsianych- 65g
ricotty- 1/2 dojrzałego
banana- 3-4
suszone morele (niesiarkowane!)- opcjonalnie:
syrop z agawy/klonowy- 1/4 szklanki
mleka ryżowego (lub inne) - można dodać więcej, jeśli ktoś preferuje mniej gęstą konsystencjęCałość wrzucić do miski/blendera i bardzo dokładnie ze sobą zmiksować.mus: 1/2 dojrzałego
banana zmiksowana z 65g
ricotty oraz łyżką
masła migdałowegoPrzełożyć do słoiczka lub miseczki w dowolnej kolejności. U mnie krem owsiany, na to mus
bananowy i na koniec ponownie owsiany, który i tak pod wpływem ciężkości zatopił się w delikatnym musie z
banana i
ricotty.Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Masła powoli się kończą. Za tym z
nerkowców już dawno tęsknie, zaraz
migdałowe zniknie, z laskowych też bym spróbowała. I co teraz? Swoje robić czy też zaoszczędzić na nowe... Może akurat nie spalę blendera i portfel tak bardzo nie "ucierpi" ;)Tak też sobie marzę ostatnio, o pięknych wakacjach. Podróżować uwielbiam, a tak rzadko to robię. Zwiedziłabym jakieś wspaniałe miejsce, poznała nową kulturę, ludzi. Zacznę może w końcu szukać, coś planować. Spontanicznie? Taka opcja czasem też wydaje się być całkiem dobra, choć wolę
mieć wszystko zaplanowane.