Wykonanie
Jaglana zebra dziś na śniadanie, czyli wariacja sernika jaglanego . Pierwszy raz próbowałam go w kokosowej wersji i ta zdecydowanie smakuje mi najbardziej. Wczoraj wyobraźnia mnie poniosła i wprowadziłam małe zmiany. Zmiksowałam jaglankę z
serkiem, wybrałam też dwa smaki -
kokos w połączeniu z
kakao, a tym samym przygotowałam wszystko wieczorem. O orzechach nie zapomniałam -
nerkowce w środku
ukryłam. Całość nie tylko pachnie kusząco i wygląda ciekawie, ale też smakuje pysznie. Może zabrzmi dziwnie, ale to chyba najlepsza zebra jaką
jadłam!



jaglany 'sernik'
kakaowo-
kokosowy z
nerkowcamimillet cocoa-coconut 'cheesecake' with cashew nuts

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
wody-
jajko- 150 g
serka naturalnego- łyżka
syropu klonowego- łyżeczka
kakao- łyżeczka wiórek
kokosowych-
nerkowceKaszę jaglaną ugotować na wodzie i ostudzić. Następnie zmiksować z
serkiem. Dodać
jajko i
syrop - dokładnie wymieszać. Podzielić masę na dwie części. Jedną połączyć z
kakao, a drugą z
kokosem. Do obu dodać
nerkowce (dowolna ilość). Masę przełożyć do naczynia do zapiekania/foremki, nakładając łyżką raz jedną raz drugą, aż do skończenia składników. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc/ można też jeść od razu, jednak ja wolę wersję schłodzoną. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Znowu piątek! Nie, nie narzekam. Mając tak zabiegany tydzień czasami
tracę rachubę czasu - mija bardzo szybko, i tak tydzień za tygodniem. Co najlepsze - coraz bliżej wiosny :)