Wykonanie
Niedzielny poranek :) Nie wiem
czemu, ale nigdy jakoś nie lubię tego dnia, może ze względu na to, że zazwyczaj nie mam co robić i jest on taki nudy i monotonny.Dziś na pewno
będę zajmować się szkołą. Wczoraj jakoś mi to nie poszło tzn. zrobiłam mniej więcej to co miałam, ale nie do końca na wszystko się nauczyłam - byłam zmęczona...po całym tygodniu naprawdę można to odczuć, tym bardziej jak zamiast dać sobie luzu dalej się coś robi - cała ja. Rano jeszcze stwierdziłam, że koniecznością jest zrobienie porządku w moim pokoju, więc doszło jeszcze sprzątanie.Co jeszcze zrobiłam rano hmmm...? Upiekłam mój pierwszy w życiu
chleb na zakwasie ! Jestem z siebie zadowolona, bo jest na prawdę pyszny. Zrobiony całkowicie bez żadnego przepisu, tylko z mojego własnego pomysłu. Od teraz
będę jadła tylko własny, pachnący domowy chlebek! Polecam wszystkim, naprawdę warto ;)Do śniadania trafiło też coś nowego...
ricotta - czyli trochę włoskiej nutki. Przepysznie komponuje się z owsianką.
owsianka na
mleku z
jabłkiem,
cynamonem,
ricottą,
migdałami i
syropem klonowymporridge with milk, apple, cinnamon,
ricotta, almonds and maple
syrupTak się zastanawiam ... dlaczego ja szybciej nie kupiłam
ricotty , przecież ona jest taka pyszna !! Chyba teraz częściej będzie gościć w mojej lodówce :)ZIARNISTY
CHLEB NA ZAKWASIE (A'LA DARIA)Grain sourdough bread
Pierwsze próbowanie
chlebka, oczywiście na dwóch kanapkach się nie skończyło.
Pyszny i bardzo zdrowy = pełen ziaren, z chrupiącą skórką - po prostu: one of the best !! Mój autorski *-*Ze szczęściem czasami bywa tak jak z okularami, szuka się ich, a one
siedzą na nosie.Phil Bosmans