ßßß
Składniki:60g masła250 ml mleka2 jajka1/2 szklanki cukru4 łyżki miodu1,5 szklanki mąki pszennej150g zmielonych migdałów1/2 łyżeczki proszku do pieczenia200g marcepanuMleko lekko podgrzać, dodać masło pokrojone w nieduże kawałki. Odstawić do ostygnięcia.Wymieszać w misce jajka, cukier i miód. Następnie dodać mleko z rozpuszczonym masłem. Na koniec wsypać mąkę, migdały i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać, na jednolitą masę.Zetrzeć marcepan na grubych oczkach i dodać do ciasta (Uwaga na marcepan, lubi się zwijać i tworzą się grudki). Dokładnie wymieszać drewniana łyżką.Wlać ciasto do blachy (w moim przypadku 25x30) obłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika.Piec w temperaturze 180°C przez około 35 minut.