Wykonanie
Zapraszam dziś na wybuchowy deser, który stanowi prawdziwą bombę witaminową!
Granaty czyli
owoce granatowca są bogatym źródłem witaminy C, E, B oraz A oraz wielu substancji mineralnych i odżywczych takich jak magnez, fosfor, potas, wapń, krzem i jod. W jego składzie znajdziemy duże ilości
białka, błonnika, kwasu foliowego i beta karotenu. O
tręby owsiane zawierają wszystkie podstawowe składniki pokarmowe tj: węglowodany,
białko, tłuszcze, witaminy,
sole mineralne oraz błonnik; zaś
suszona żurawina witaminy C, witaminę B1 i B2,
sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod, garbniki, taniny oraz kwas
cytrynowy i
jabłkowy . Samo zdrowie!

Składniki:
otręby owsiane
suszona żurawinapestki
granatujogurt naturalny (lub
serek homo)
Otręby,
żurawinę i pestki
granatu układamy warstwowo, zalewamy
jogurtem, dekorujemy dodatkowo pestkami
granatu i
miętą.