Wykonanie
Zauważyliście jak słodko się u mnie zrobiło? A dziś niecodzienna propozycja - nie dość, że słodko to jeszcze zdrowo - a to za sprawą inspiracji znalezionej na blogu: smak-zdrowia .Warto przetestować:)
Składniki:1 szklanka
mleka1 szklanka
wody3/4 szklanki
kaszy manny3 łyżki
cukru3 łyżki
cukru waniliowegogarść posiekanych
orzechów (ewentualnie
rodzynki lub posiekane
migdały)opakowanie wiórek
kokosowych (75 gram)
Mleko,
wodę,
cukry i
mannę gotujemy na małym ogniu, stale mieszając. Dodajemy posiekane
orzechy (ewentualnie
rodzynki lub posiekane
migdały) i odstawiamy do przestudzenia (masa ma być gęsta niczym
budyń). Z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach
kokosowych i odstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).Z podanej porcji wyszło mi dokładnie 31 rafaello:)