Wykonanie
Pyszne tropikalne połączenie. Kremowa słodka zupa z
makaronem przełamana kwaskowatym smakiem
malin.Składniki na 2 porcje:100 g
makaronu OM NOM NOM fusilli (świderki) lub inny ulubiony1 dojrzałe
mango5 plastrów
ananasa z puszki (może być świeży)pół szklanki
soku z ananasapół puszki
mleczka kokosowego (200ml)
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Mleczko kokosowe lekko podgrzewamy mieszając, aż nabierze jednolitej konsystencji.
Mango obieramy i kroimy na kawałki pozbywając się pestki. Wszystkie składniki poza
makaronem miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Przelewamy do miseczek, na wierzchu układamy
makaron oraz polewamy
sosem malinowym:Składniki na
sos malinowy :50 g
malin (mogą być mrożone)łyżeczka
cukrułyżeczka
wodyWszystkie składniki podgrzewamy w rondelku, aż
maliny się rozpadną i puszczą sok i lekko zgęstnieją, następnie pozbywamy się pestek przecedzając powstały sos przez geste sitko.Zupę możemy podawać na zimno lub na gorąco.Smacznego!
