Miękkie, puszyste, kakaowe z fantastycznym nadzieniem z moich ulubionych cukierków- krówek. Uzależniają!Składniki na 12 krówek:2 szklanki mąki tortowej1/2 szklanki cukru1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżeczka proszku do pieczenia3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1 kopiasta łyżka kakao1 szklanka maślanki2 jajka1/2 szklanki oleju12 krówekW jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: maślankę, olej, jajka. Połączyć łyżką zawartość obu naczyń. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno każdej nakładać po 1 czubatej łyżeczce ciasta (tak aby dno papilotki było zakryte ciastem). Na wierzch kłaść po 1 krówce przekrojonej na pół (dwie połówki obok siebie) i zakryć je pozostałym ciastem (aby papilotka była napełniona do 3/4 objętości).Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.C. Wystudzić.Smacznego!