Wykonanie

Dobry cycek nie jest zły, prawda Panowie? Ten kurzy też.
Drób nie jest moim ulubionym
mięsem, jednak ze względu na duże możliwości przygotowania różnych dań i krótki czas przyrządzania, często gości na naszym
stole. A już najczęściej w postaci piersi w sosie z
ryżem lub ziemniaczkami. Tym razem trochę inaczej, bo w cieście i z
sałatką.Skład:1 podwójna
pierś kurczaka1 opakowanie
ciasta francuskiegokilka
suszonych pomidorówgarść
oliweksuszona
bazylia2 garści
startego sera żółtego
sól,
pieprz

Przygotowanie:Pierś kroimy na dwie połówki i delikatnie solimy i
pieprzymy. Ciasto przekrawamy na pół i obie części nacinamy z dwóch stron na brzegach jak na zdjęciu. Układamy na cieście połówkę piersi, posypujemy pokrojonymi w paski
pomidorami i pokrojonymi w plasterki
oliwki. Posypujemy
żółtym serem i
bazylią. Zawijamy ponacinane brzegi. Jeśli ktoś posiada odrobinę zdolności to może ułożyć ładny warkocz, ja niestety mam dwie lewe ręce i widzicie co mi wyszło J . Pieczemy 20 min w 180 o C.Zając