ßßß
Dobry cycek nie jest zły, prawda Panowie? Ten kurzy też. Drób nie jest moim ulubionym mięsem, jednak ze względu na duże możliwości przygotowania różnych dań i krótki czas przyrządzania, często gości na naszym stole. A już najczęściej w postaci piersi w sosie z ryżem lub ziemniaczkami. Tym razem trochę inaczej, bo w cieście i z sałatką.Skład:1 podwójna pierś kurczaka1 opakowanie ciasta francuskiegokilka suszonych pomidorówgarść oliweksuszona bazylia2 garści startego sera żółtegosól, pieprz
Przygotowanie:Pierś kroimy na dwie połówki i delikatnie solimy i pieprzymy. Ciasto przekrawamy na pół i obie części nacinamy z dwóch stron na brzegach jak na zdjęciu. Układamy na cieście połówkę piersi, posypujemy pokrojonymi w paski pomidorami i pokrojonymi w plasterki oliwki. Posypujemy żółtym serem i bazylią. Zawijamy ponacinane brzegi. Jeśli ktoś posiada odrobinę zdolności to może ułożyć ładny warkocz, ja niestety mam dwie lewe ręce i widzicie co mi wyszło J . Pieczemy 20 min w 180 o C.Zając