Wykonanie
J ak już pewnie zdążyliście zauważyć,
Kaczkę i Zająca ogarnął przedsesyjny szał. Przyznam, że sama sesja to pikuś - chociaż się wyspać można, ale tydzień przed jest koszmar. Zaliczenie na zaliczeniu i zaliczeniem jedzie :/ Dochodzę do wniosku, że jestem już za stara na naukę, choć wiem, że wiele osób chętnie by się z nami zamieniło dlatego kończę marudzenie i wrzucam przepis na
sałatkę. Obiecuję, że jak ten najgorszy czas trochę się przewali to bardziej zatroszczymy się o Was :)Z góry przepraszam za zdjęcia, ale
sałatka zjadła się tak ekspresowo, że do zdjęcia uchowała się jedynie resztka.

Skład:1 opakowanie
makaronu chińskiego zwanego inaczej
ryżowym, który tak naprawdę robiony jest z
fasoli mung :D - najlepiej
nitki1 opakowanie paluszków
krabowych surimi1 puszka
kukurydzy1 duży
ogórek szklarniowy4-5 łyżek
majonezusól,
pieprzPrzygotowanie:
Makaron przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Czyli zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, pod przykryciem na kilka minut. Następnie odcedzamy, siekamy nożem na drobniejsze kawałki i odstawiamy do ostygnięcia. Paluszki surimi kroimy w plastry,
ogórka w kostkę, a
kukurydzę odcedzamy z zalewy. Całość dodajemy do
makaronu. Delikatnie solimy,
pieprzymy i łączymy z
majonezem.
Sałatka musi odstać kilka godzin, a najlepiej smakuje na drugi dzień.Choć początkowo do mnie nie przemawiała, to teraz polecam :)
Kaczka