Wykonanie
N ie lubię gotowanego
mięsa drobiowego. Wiem, że zdrowe, że lekkostrawne i w ogóle... ale nie dam rady. Nie mam pieska, którego mogłabym nim uraczyć, ale nie lubię też wyrzucać jedzenia. Dlatego zawsze wyławiam
mięso po ugotowaniu tzw. smaku na zupę, studzę i oddzielam od kości, a następnie mrożę.
Potem zawsze można wykorzystać je na krokiety, pierogi, do pasztetu lub ... na
sałatkę :) Dziś przykład sałatki jaką skarmiłam ostatnio mojego faceta, przyznam, że połączenie przypadło do gustu także mi :)

Skład:
mięso pozostałe z zupy5
jajek5 plastrów
ananasapuszka
kukurydzy2-3 łyżki
majonezuprzyprawa do kurczaka ewentualnie do gyrosa1 łyżka
olejupieprz,
sólPrzygotowanie:
Mięso kroimy na drobne kawałki, posypujemy
przyprawą do kurczaka oraz ewentualnie
solą i obsmażamy chwilę na
oleju.
Ananasa i
jajka kroimy w grubą kostkę, dosypujemy osączoną
kukurydzę, posypujemy obficie
pieprzem i dodajemy
majonez. Ot i cała filozofia !
Sałatka dobrze smakuje
solo jak i jako dodatek do kanapek, a my żyjemy w poczuciu, że jesteśmy oszczędni, gospodarni i nic się u nas nie marnuje :D
Kaczka