Wykonanie
Świetne połączenie delikatnego
mięsa, egzotycznego
ananasa i słodkiej
żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad.Składniki
- 2
filety z kurczaka- 4 plastry
ananasa z puszki- 4 plastry
sera żółtego- słoiczek
żurawiny-
sól,
pieprz-
jajko-
bułka tarta-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieFilety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć
solą i
pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym
jajku i
bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Nie zdejmując z patelni na podsmażone filety położyć plastry
ananasa, w środek włożyć
żurawinę. Całość przykryć plastrem
sera. Patelnię przykryć i podsmażyć filety, aż
ser się roztopi.Uwaga – sprawdzona rada1) aby
żurawina była widoczna, w
serze można wyciąć małą dziurkę lub użyć gatunku z dziuramiŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)