Wykonanie
Niezwykle delikatna w smaku i sycąca ale co najważniejsze smaczna i prosta w przyrządzeniu zupa. Zdziwicie się jak dobrze może smakować
cebula :)Składniki
- 3 duże
cebule- 2 łyżki
masła- 2 łyżki
mąki- 1,5 L
bulionu drobiowego-
sól,
pieprz- 1 szklanka
śmietany 18%Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na głębokiej patelni rozpuścić
masło, dodać
cebulę i podsmażać na wolnym ogniu aż nabierze złocistego koloru. Do
cebuli dodać
mąkę, wymieszać i smażyć aż
mąka lekko się zrumieni. Wlać szklankę
bulionu, wymieszać, przelać do garnka do reszty
bulionu. Mieszając, zagotować. Gotować na wolnym ogniu 10 minut. Zupę zmiksować do uzyskania konsystencji kremu. Zaprawić
śmietaną, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)