Wykonanie
            Niezwykle delikatna w smaku i sycąca ale co najważniejsze smaczna i prosta w przyrządzeniu zupa. Zdziwicie się jak dobrze może smakować 
cebula :)Składniki

- 3 duże 
cebule- 2 łyżki 
masła- 2 łyżki 
mąki- 1,5 L 
bulionu drobiowego- 
sól, 
pieprz- 1 szklanka 
śmietany 18%Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na głębokiej patelni rozpuścić 
masło, dodać 
cebulę i podsmażać na wolnym ogniu aż nabierze złocistego koloru. Do 
cebuli dodać 
mąkę, wymieszać i smażyć aż 
mąka lekko się zrumieni. Wlać szklankę 
bulionu, wymieszać, przelać do garnka do reszty 
bulionu. Mieszając, zagotować. Gotować na wolnym ogniu 10 minut. Zupę zmiksować do uzyskania konsystencji kremu. Zaprawić 
śmietaną, doprawić do smaku 
solą i 
pieprzem.Życzę smacznego.Komentarze oraz 
lajki mile widziane :)