1 owocojogurt = 100 kcalSkładniki na 2 porcje:1 mały jogurt naturalny typu greckiego1 kiwi1 nektarynka2 łyżki miodugarść borówek70 g płatków owsianych50 g zarodków pszennychPrzygotowanie:Nektarynkę i kiwi kroimy w kostkę lub według upodobania.W przygotowanym przezroczystym pucharku deserowym układamy łyżkę jogurtu naturalnego, a na niego pierwszą warstwę owoców.Następnie układamy kolejne porcje owoców na przemian z jogurtem.Na patelnię wylewamy miód i dodajemy do niego płatki owsiane i zarodki pszenne. Delikatnie podgrzewamy uważając żeby płatki zarumieniły się, ale nie spaliły. Dzięki temu będą chrupkie i słodkie.Taki wykonany własnoręcznie owocojogurt jest nie tylko prosty, ale przede wszystkim zdrowszy i bardziej odżywczy od owocowych jogurtów oferowanych w sklepach.Życzymy smacznego!