Sałatka jest szybka i prosta - żałuję tylko, że nie wyrosły mi jeszcze kiełki słonecznika - nadawały by się idealnie!Idealna na śniadanie, lunch czy przekąskę. Oczywiście w większej ilości lepiej ja jeść do godziny 14.00 - ze względu na kaloryczność owoców.Składniki:2 dojrzałe kiwi1 dojrzałe pomarańcze1 duże jabłkoopakowanie roszponkirodzynki - garść - wcześniej moczyłam je ok minuty w przegotowanej wodzieorzechy włoskie - garśćopcjonalnie: pestki granatu, kiełki słonecznika lub pestki dyni zamiast orzechów. Granatdoda nam odrobinę kwaskowatości, a kiełki ostrawego orzechowego posmaku.Przygotowanie:I Owoce obieramy ze skórek i kroimy wedle uznaniaII Roszponkę płuczemy mieszamy z owocamiIII Rodzynki i orzechy kroimy drobno i mieszamy z resztą sałatkiOrzechy możemy podprażyć na patelniJa nie stosuję żadnego sosu - owoce i ich soki mają bardzo bogaty smak, ale możemy dodać oliwy z oliwek lub odrobinę oleju z pestek słonecznika lub orzechów. Uwaga te oleje są bardzo aromatyczneTaka sałatkadoda nam energii, poprawi nastój i wygląd. To bomba witamin i makro-, mikro- elementów.