ßßß
Jest to sałatka na, którą wpadłam przypadkiem, robiąc sobie sałatkę z roszponki z sokiem z cytryny i oliwą - do przekąszenia naszykowałam sobie jabłko i pomarańcze i okazało się, iż pasują idealnie.
Składniki:
opakowanie roszponki2 średnie jabłka1 soczyste pomarańczecytrynaoliwa z oliwekpapryczka chiliopcjonalnie: podsmażone pestki dyni lub orzechy włoskie
Przygotowanie:Roszponkę mieszamy z jabłkami pokrojonymi w słupki i połówkami cząstek pomarańczy. Dodajemy sok z połowy cytryny (opcjonalnie skórkę), przyprawiamy odrobiną chili i oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. I gotowe! Szybko, prosto i smacznie. Polecam to na drugie śniadanie. Opcjonalnie możemy dodać pestki dyni lub orzechów włoskich, które podsmażymy na suchej patelni. Dobrym dodatkiem będzie owoc granatu. Nada odrobinę cierpkości oraz kolorytu;)