Wykonanie
W związku z tym, iż w domu zawitały do nas pyszne domowe smażone
jabłka postanowiłam na wczorajszy obiad zaserwować naleśniki. Obiadek na słodko czasem wskazany, a przez mojego
męża i córkę uwielbiany. Naleśniki zniknęły z talerzy w oku mgnienia.Poniżej sprawdzony przepis na naleśniki, z doświadczenia wiem, że pojawiają się rożne przepisy w szczególności proporcje składników, nie wszystkie trafione.SKŁADNIKI:2 szklanki
mąkiszklanka zimnego
mlekaszklanka
wody gazowanej2
jaja1 płaska łyżeczka
soliolejWszystkie składniki a więc:
mąka,
mleko,
woda,
jaja i
sól wrzucam do misy i miksuję na jednolitą masę, do której dodaję
oleju. Mieszam i smażę na rozgrzanej patelni już bez użycia
oleju. Gotowe naleśniki przekładam dowolnie wybranym
dżemem lub inną masą np.
białym serem. Dekoruję i podaję :)