ßßß
Przepis własny.Składniki na 4 porcje:40 dag pieczarek40 dag kiełbasy np. śląskiej2 duże cebule50 g smalcu200g makaronułyżka suszonego oreganosól i pieprz do smaku20 dag kapusty kwaszonejWykonanie:Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę kiszoną przepłukać jezeli jest bardzo kwaśna. Ugotować na miękko z dodatkiem soli.Pieczarki pociąć na plastry, cebulę na nitki, a kiełbasę w kotkę ( nie obierać jej).Na dużej patelni rozgrzać smalec. Najpierw dodać pieczarki i dość mocno je posolić. Podsmażać przez kilka minut by straciły smak surowizny. Następnie dodać cebulę. Całość razem chwilkę podsmażyć, by cebula zmiękła. Na końcu dodać kiełbasę, pozwolić jej się lekko przyrumienić.Makaron włożyć do większego garnka, dodać do niego kapustę oraz podsmażone produkty z patelni. Doprawić do smaku pieprzem i solą jeżeli jest taka konieczność. Dodać łyżkę suszonego oregano. Całość bardzo dokładnie ze sobą połączyć. Zostawić na 20 minut by choć lekko się przegryzły wszystkie składniki.Łazanki najlepiej smakują dnia kolejnego :)Smacznego!