Wykonanie
Do przygotowania tego obiadu będą potrzebne warzywa,
kasza oraz
ryby. Użyłam
warzyw mrożonych. Ze świeżych warzyw tak szybko nie byłabym w stanie przygotować obiadu (a mrożone wbrew pozorom mają więcej witamin niż świeże, które ugotujemy na miękko).
Kasza to
kuskus, uwielbiam ją za delikatny smak oraz za szybkość przygotowania. Wystarczy zalać ją na kilka minut wrzątkiem i jest gotowa do spożycia.
Ryba w tym przypadku gotowana.
Rybę gotuje się zaledwie chwilkę, dosłownie 3-5 minut wystarczy by była całkowicie miękka. Całość mocno doprawiona
ziołami. Na prawdę jest bardzo smacznie, przy czym bardzo zdrowo oraz niskokalorycznie.

Składniki (na 3 osoby):paczka
mrożonych warzyw na patelnię - mieszanka (bez
przyprawy) - około 0,5 kg.
kasza kuskus - tyle by zapełnić szklankę do 3/4 jej wysokości - około pół paczki.
filet rybny - 1 lub 2 sztuki.
przyprawy:
pieprz,
sól,
bazylia,
kminek,
papryka czerwona ostra i słodka (wszystko po szczypcie lub dwóch według gustu) lub ulubiona
mieszanka przypraw.
oliwa z oliwek (rafinowana) - łyżka do natłuszczenia patelni.Wykonanie:Na patelni rozgrzać
oliwę. Wrzucić
mrożone warzywa. Podsmażać co jakiś czas mieszając. W tym czasie wstawić w małym garnuszku
wodę na ugotowanie
ryby (ciut posolić). Na wrzącą włożyć
rybę, gotować kilka minut, do miękkości. Jednocześnie w czajniku zagotować
wodę, wsypać
kaszę do szklanki do 3/4 jej wysokości i zalać wrzątkiem 2 cm ponad warstwę
kaszy.Kiedy warzywa są już ciepłe i rozmrożone dodać
kaszę. Można pomóc sobie łyżką, rozdrabniając ją przy tym,
kasza może być dość zbita. Dołożyć
przyprawy, połączyć z innymi składnikami. Na końcu dodać
rybę.To wszystko :) Smacznego!
