ßßß
Składniki na 6 porcji:1 kg karkówki2 cebulełyżeczka majeranku1 l bardzo dobrego ketchupu (użyłam łagodnego ze względu na dzieci, było ok)Wykonanie:Karkówkę pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posolić i odstawić na godzinę by sól weszła wewnątrz mięsa. Ułożyć na spód naczynia. Cebulkę drobno posiekać i dokładnie wymieszać z majerankiem oraz ketchupem. Jeżeli ketchup jest za mało wyrazisty w smaku można go troszkę posolić lub dodać pieprzu. Wylać na mięso. Dusić pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 1,5 godziny.Ps. Wiele przepisów na podobne danie podaje by ketchup rozcieńczyć. Nie róbcie tego jeżeli chcecie otrzymać gęsty sos. Mięso wypuści z siebie soki nieci go rozrzedzając.Smacznego! Serdecznie pozdrawiam.Kasia R.