Wykonanie

Składniki :- opakowanie dowolnego
miksu sałat- 4
pomidory- 1
cebula- opakowanie
sera feta - dodałam ten o najniższej wartości tłuszczu- 350g
mięsa -
szynka,
łopatka,
schab - cokolwiek znajdziecie- 4 łyżki
jogurtu greckiego lub
śmietany 12%- 1/2 opakowania
sosu włoskiego do sałatek- 2 łyżki
oleju rzepakowego-
przyprawa do mięs (u mnie jak zwykle gyros)Przygotowanie :1. Na
oleju podsmażam
mięso, które wcześniej umyłam i oprószyłam
przyprawą. Odkładam do wystygnięcia.2. Kroje
pomidory w półksiężyce,
cebulę w
pióra, a
fetę w kostkę.3. Przekładam do miski kolejno
sałatę,
pomidory,
cebulę,
fetę a na wierzch układam
mięso.4. To, co pozostało na patelni po smażeniu, zalewam
śmietaną i dodaję
sos sałatkowy. Mieszam i polewam
sałatkę.Smacznego!