Wykonanie
Nie
mogę się nadziwić, że czasem wystarczy kilka składników, żeby "wyczarować" coś pysznego.Raz, dwa i mamy pełnowartościowe, kolorowe i pięknie pachnące danie.Jak zwykle - idealne na ciepło jak i na zimno :)
Składniki :- ok 250 g
makaronu - u mnie pełnoziarniste penne- 3 garście baby spinach- 10 – 12 paluszków surimi, pokrojonych- pół szklanki
jogurtu naturalnego- 2 ząbki
czosnku- 1/2
torebki sosu włoskiego (może być Kamis FitUp)Przygotowanie :1. Gotuję
makaron wg zaleceń producenta.2.
Szpinak kroję na małe kawałki, na sicie przelewam gorącą
wodą. Paluszki kroję w kostkę.3. Do
jogurtu dodaję
sos włoski (proszek) i przeciśnięty przez praskę
czosnek (to przepis na najlepszy na świecie
sos czosnkowy :) ).4. Łączę składniki i podaję. Albo nie - w końcu to lunchbox, więc
poczeka do jutra :)Smacznego!