Wykonanie
Spontaniczna przekąska, która podczas niedzielnego pichcenia na cztery ręce, uratowała nas przed całkowitym zasłodzeniem. ;)
Figi są błyskawiczne w przygotowaniu, a dodatki można dowolnie modyfikować. U nas od niedzieli pojawiały się już dwukrotnie. Polecam!

źródło inspiracji: pieprzczywanilia.blogspot.com3 spore
figi100 g
koziego twarożku3 łyżki niesolonych
pistacjiłyżka świeżego
tymiankuświeżo mielony
pieprzdo podaniamikro
botwinkakwiaty ogórecznika
jeżynyTwarożek wymieszać z posiekanymi grubo
pistacjami i
tymiankiem, doprawić do smaku
pieprzem.
Figi umyć, osuszyć i naciąć na krzyż. Delikatnie rozchylić powstałe ćwiartki i napełnić
serkiem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni.Podawać ciepłe, z dodatkiem mikro
botwinki, kwiatów ogórecznika i
jeżynami lub innymi ulubionymi
ziołami.Smacznego!