Wykonanie
Jeśli lubimy
botwinkę, to taką przekąskę będziemy zjadać ze smakiem. Jeśli nie lubimy, to warto się przełamać, ponieważ jej smak nie jest tu dominującym :)

Składniki :-
ciasto francuskie,-
botwinka ( w szczególności części dolne ),-
mozzarella ( lub
feta ),-
filet z kurczaka pieczony, smażony lub grillowany,-
sól,
pieprz,- świeży
tymianek.Wykonanie :
Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować zupę ). Wrzucić na chwilę do osolonego wrzątku. Wystudzić. Ciasto pokroić na większe prostokąty. Układać na nim posiekane liście
botwinki, paski
mięsa, paski
mozzarelli i
buraczki z łodyżkami. Całość przyprawić
solą,
pieprzem i
tymiankiem. Piec w nagrzanym piekarniku.