ßßß
 
            
         250 ml śmietany kremówki60 ml syropu z fiołków50 g cukruziarenka z laski wanilii2 1/2 łyżeczki żelatynyŚmietanę wlać do rondelka, dodać cukier, wanilię. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w łyżce wody, dodać do śmietany, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać syrop fiołkowy i ponownie wymieszać. Ostudzić. Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki. Schładzać ok. 4 godzin. Przed podaniem włożyć szklanki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz.Smacznego!
250 ml śmietany kremówki60 ml syropu z fiołków50 g cukruziarenka z laski wanilii2 1/2 łyżeczki żelatynyŚmietanę wlać do rondelka, dodać cukier, wanilię. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w łyżce wody, dodać do śmietany, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać syrop fiołkowy i ponownie wymieszać. Ostudzić. Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki. Schładzać ok. 4 godzin. Przed podaniem włożyć szklanki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz.Smacznego!
 ***
***