Wykonanie
Bardzo delikatna i przepyszna... Niestety wychodzi jej zdecydowanie zbyt mało i zdecydowanie zbyt długo trzeba ją spalać. ;) Ale raz kiedyś, naprawdę warto zaszaleć. Tym razem w planach różana...

250 ml
śmietany kremówki60 ml
syropu z fiołków50 g
cukruziarenka z
laski wanilii2 1/2 łyżeczki
żelatynyŚmietanę wlać do rondelka, dodać
cukier,
wanilię. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić
żelatynę w łyżce
wody, dodać do
śmietany, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać
syrop fiołkowy i ponownie wymieszać. Ostudzić. Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki. Schładzać ok. 4 godzin. Przed podaniem włożyć szklanki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz.Smacznego!


***