Wykonanie
            Panna cotta to deser, który kiedyś mi nie wyszedł ale spróbowałam zrobić go drugi raz i smakował naprawdę wspaniale. Za pierwszym razem dałam za duzo 
żelatyny i był twardy jak kamień natomiast drugim razem to już niebo w gębie. Jest to mój kolejny dowód na to, że nie wolno poddawać się po pierwszym nieudanym razie.

Składniki:1/2 litra 
śmietanki kremówki5 g 
żelatyny10 dag 
cukrulaska waniliiŻelatynę zalać 10 ml 
śmietanki. Jeśli jest w płatach, zalać zimną 
wodą, odstawić na kilka minut. Pozostałą 
śmietankę zagotować z 
cukrem, zdjąć z ognia. Do 
śmietanki dodać 
żelatynę, zagotować, mieszając, aż się rozpuści. Gorący deser wlać do miseczek, wystudzić i odstawić na kilka godzin do lodówki. Nożem odkroić brzegi deseru od ścianek naczynia. Dno naczynia zanurzyć na kilka sekund we wrzątku, odwracać i kłaść na talerzyku. Udekorować.Smacznego:)