Wykonanie

ź ródło przepisu: filozofiasmaku.blogspot.comskładniki na 40 sztuk170 g miękkiego
masła lub
margaryny80 g
cukru pudrusok i skórka otarta z dużej
pomarańczy2
żółtka275 g
mąki1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejcukier puder do posypania
Masło utrzeć z
cukrem. Dodać
żółtka, sok i otartą skórkę z
pomarańczy, wszystko zmiksować. Dodać
mąkę wymieszaną z
sodą, dokładnie wymieszać. Masa na tym etapie będzie miękka. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny.Z ciasta formować kulki, lekko je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując odstępy około 2-3 cm).Piec około 8 minut w temperaturze 200 stopni. Pozostawić 5 minut na blasze, posypać
cukrem pudrem i wystudzić na kratce.Smacznego!



***