ßßß
Składniki dla 4 osób:400 g makaronu spaghetti250 ml przecieru pomidorowego1 puszka tuńczyka w oliwie(160 g)1 łyżka oregano2 papryczki chili1 szalotkaoliwasólPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu.Obieramy szalotkę i kroimy na drobno.W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy szalotkę, posiekane chili i smażymy.Gdy szalotka się zeszkli wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy parę minut.Dodajemy łyżkę oregano i mieszamy.
Dodajemy odsączonego tuńczyka.
Doprawiamy solą. Dusimy aż sos zgęstnieje.Ugotowany makaron wrzucamy do rondla z gorącym sosem, mieszamy i serwujemy.Najlepiej w gorących i głębokich talerzach.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)