Wykonanie
Owsianka już chyba dla nikogo nie jest zmorą dzieciństwa tylko wręcz przeciwnie, zdrowym, smacznym, pożywnym śniadaniem dodającym mnóstwo energii na cały dzień. Pomysłów aby ją ulepszyć jest nieskończona ilość od dodatków
owocowych po
masła orzechowe, masy kajmakowy,
konfitury czy nawet warzywa w postaci
marchewki czy
cukinii. Dziś przedstawiam wersję z wieloma dodatkami, które powodują, że owsianka może zyskać miano tej najlepszej. Dodałam
owoce sezonowe ale można wykorzystać mrożone jeśli posiadamy je w swoich zapasach na dnie zamrażarki.

Składniki:3 łyżki
płatków owsianych- 3/4 szklanki
mleka sojowego light- 1 łyżka
miodu-
wiśnie-
truskawki- 1
figa- 3
daktyle- 10
migdałówPrzygotowanie:Do
mleka dodajemy
płatki owsiane i gotujemy całość około 10 min do zgęstnienia owsianki.
Owoce,
daktyle i
figi kroimy na mniejsze kawałki. Do lekko przestudzonej owsianki dodajemy
miód i mieszamy. Przelewamy do miseczki dodajemy
owoce i
migdały. Zajadamy czując smak lata :)

Smacznego :)