ßßß
Składniki na 2 porcje:1 puszka fasolki w sosie pomidorowym (tutaj Heinz)1 mała cebulka/pół dużej3 plasterki wędzonej szynki3 plasterki konserwowej (lub jakiejkolwiek innej)2-3 frankfurterki3 kromki chleba tostowegooliwa z oliwekpieprz, sólZaczęłam standardowo od zeszklenia cebuli na gorącej oliwie.
Wędliny i kiełbaski pokroiłam w plasterki.
I dodałam do cebuli. Podsmażyłam ok 3-5min.
I kolejno dodałam fasolkę:)
Wymieszałam całość i dusiłam po przykryciem - jakieś 5 min.
W miedzy czasie, na odrobinie oliwy, lekko podsmażyłam kromki chleba tostowego. Aby były ciepłe i chrupiące! Przekroiłam po skosie.Całość podałam na głębokim talerzu.
Ja nie jadłam, ale mojej rodzince smakowało :)