Wykonanie
Dzisiaj naszła mnie wena, na zrobienie czegoś w ekspresowym tempie!Sama nie miałam na nic ochoty. Chciałam jednak zaspokoić moje 2 zgłodniałe duszki - Tatę i Siostrę!W lodówce - nie było za dużego wyboru. Mimo to, coś zawsze się wymyśli! Polak potrafi!Nie ma w tym żadnej filozofii. Po prostu - szybko i smacznie!
Składniki na 2 porcje:1 puszka
fasolki w
sosie pomidorowym (tutaj Heinz)1 mała cebulka/pół dużej3 plasterki
wędzonej szynki3 plasterki konserwowej (lub jakiejkolwiek innej)2-3 frankfurterki3 kromki
chleba tostowegooliwa z oliwekpieprz,
sólZaczęłam standardowo od zeszklenia
cebuli na gorącej
oliwie.
Wędliny i
kiełbaski pokroiłam w plasterki.
I dodałam do
cebuli. Podsmażyłam ok 3-5min.
I kolejno dodałam
fasolkę:)
Wymieszałam całość i dusiłam po przykryciem - jakieś 5 min.
W
miedzy czasie, na odrobinie
oliwy, lekko podsmażyłam kromki
chleba tostowego. Aby były ciepłe i chrupiące! Przekroiłam po skosie.Całość podałam na głębokim talerzu.
Ja nie
jadłam, ale mojej rodzince smakowało :)