Wykonanie
Nowe smaki goszczą na moim talerzu, o czym dowodzi dzisiejszy obiad w postaci duszonego combru jagnięcego podanego z gotowaną
marchewką i
buraczkami. Szczerze ciężko było przekonać samą siebie do podjęcia wyzwania przygotowując taki obiad. Na szczęście nie okazało się to tak trudne, o czym byłam święcie przekonana. Jest to przygotowanie dla początkujących, zaczynających swoje podboje w dziedzinie innych
mięs niż
kurczaki :D Ze względu na to, że skupiłam się na przygotowaniu
mięsa, jako dodatku użyłam niestety mrożonych lecz równie smacznych
buraczków i
marchewki, które w wersji finalnej możemy doprawić według uznania.

Składniki:-
kostka rosołowa-
sos sojowy-
sól-
pieprz+- mrożone
buraczki-
mrożona marchewka w kostcePrzygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, następnie w szklance gorącej
wody rozpuszczamy
kostkę rosołową. Kotlety z combra wykładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy powstałym
bulionem tak aby
mięso było całkowicie zakryte (jeśli jest za mało
bulionu dolewamy
wody) Oprószamy wierzch
solą i
pieprzem, i delikatnie polewamy
sosem sojowym. Dusimy
mięso w piekarniku pod przykryciem około 2h do miękkości.