Wykonanie
Zostało mi po rurkach trochę kremy piernikowego, więc postanowiłam zrobić taki torcik. Wyszedł pyszniutki. Blaty delikatnie piernikowe, odrobina
galaretki jagodowej od cioci, krem, a wszystko zakończone starta
krówką. Niebo w gębie :)

Składniki:Ciasto:100 g
mąki pszennej100 g
maki ziemniaczanej4 łyżki gorącej
wody4
jajka4 łyżki
cukrułyżka
przyprawy do piernika2 łyżeczki płaskie
sodyłyżeczka płaściutka
cynamonuKrem:Krem piernikowy - z tego przepisuDodatkowo:3 łyżki
galaretko jagodowej od cioci3
krówki mleczneOdrobina
likieru migdałowego do nasączenia blatuWykonanie:Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Jajka zmiksować z
wodą, dodać
cukier wymieszany z
cynamonem i miksować chwilę razem. Następnie
mąki przesiać z
sodą dodać
przyprawę do piernika wymieszać. Dawać porcjami do
jajek i chwilę po miksować na średnich obrotach.Przełożyć do małej tortownicy i piec ok. 30-35 minut. Do suchego patyczka.Nasze ciasto wyjąć i ostudzić na kratce. Następnie przekroić na pół.Nasączyć
likierem migdałowym.Dolny blat nasmarować
galaretką i dać połowę kremu, który posiadamy. Następnie nakryć drugim blatem. Dać drugą cześć kremu.Na grubej tarce zetrzeć
krówkę po wierzchu i schłodzić.Smacznego :)