Wykonanie
Dostałam od koleżanki kilka
gruszek i postanowiłam coś z nimi zrobić ;)Tego dnia miałam sporo nauki i jakoś nie mogłam się skupić i szukać jakiś zaawansowanych przepisów na
gruszki, więc zrobiłam najprostszą rzecz jaką znam;)
Gruszki pod pierzynka z kruszonki ;)Oczywiście zasiedziałam się nad książką i kruszonka wyszła twarda, ale smak nie do opisania;)

Składniki:0,5kg
gruszek2 łyżki
cukru (jeżeli
gruszki są bardzo słodkie można nie dodawać)1 łyżeczka
cynamonuszczypta
kardamonugałka muszkatołowa (opcjonalnie)
masło,
mąka i
cukier na kruszonkęPrzygotowanie:
Gruszki umyj, osusz i obierz. Pokrój na małe kawałki lub kostkę.
Gruszki z
cukrem wrzuć do garnuszka i gotuj na małym ogniu tak aby zmiękły ale się nie rozleciały.Dopraw
przyprawami i przełóż do nasmarowanych
masłem naczyń żaroodpornych.Na
owoce nałóż kruszonkę.Piecz ok 10-15 minut w tem 180st. C.Super smakują ciepłe z gałka
lodów waniliowych ;)Smacznego;)