Łatwo, szybko i przepysznie.Składniki:Ciasto:1.5 szklanki mąki125 g margaryny0.5 łyżeczki sody2 łyżki cukru pudru (przesianego)2 żółtkacukier waniliowyDodatkowo:powidła śliwkowe2 białka2 łyżki cukrucukier waniliowykilka kropli soku z cytrynyWykonanie:Mąkę przesiać z sodą, dodać puder, cukier waniliowy i wymieszać. Następnie dodać margarynę i posiekać z mąką. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na duży prostokąt. I wyłożyć nim dużą blachę. (Ja wylepiłam tą co mam w piekarniku).Piekarnik nastawić na 180 stopni.Na ciasto rozsmarować cienko powidła.Białka ubić na sztywno z cukrem, cukrem waniliowy, i sokiem. (Najlepiej cukier dodawać po dobrym ubiciu piany, dodawać powoli).Naszą pianę nakładamy na powidła i rozsmarowujemy cienko po całości.Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.Smacznego :D