Żeberka te wymyśliłam jakiś rok temu... Nie przepadam za żeberkami, bo jest tam więcej kości niż mięsa, ale raz na jakiś czas mam ochotę na miodowe lub słodko-ostre pani Jadzi, które może niedługo pojawią się na blogu;) U mnie podane z gruszka marynowaną mojej mamy ;) Składniki: ok 1 kg żeberek, najlepiej już przerąbanych na pół 5-6 łyżek miodu 4-5 łyżki oliwy z oliwek papryka słodka papryka ostra imbir czosnek granulowany sól, pieprz jeżeli chcecie to zioła dowolne, jakie lubicie Przygotowanie: Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać przyprawy wraz z miodem i oliwą. Do woreczka do pieczenia mięsa włożyć żeberka i wlać mieszankę przypraw. Zakręcić woreczek i dokładnie okryć mięso przygotowana marynatą, obracając kilka razy. Mięso wyłożyć do żaroodpornego naczynia w woreczku i włożyć do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piec ok 40-50 minut. Po tym czasie rozciąć woreczek (uwaga na parę). Smacznego ;)