Wykonanie
Hej!Tym razem będzie coś na słodko. Do tej sałatki również użyłam
selera naciowego, gdyż bardzo upodobałam sobie jego smak i chrupkość. Jest to warzywo uniwersalne, można przyrządzać je zarówno na słono, jak i na słodko. Teraz zdradzę Wam w jaki sposób wykorzystałam to wspaniałe warzywo.POTRZEBNE SKŁADNIKI:1,5
jabłka ze skórką3
kiwi3
łodygi selera naciowego50 g
orzechów włoskichgarść
rodzynek2 łyżki
miodu2 łyżeczki
cukruWYKONANIE:
Owoce i nać
selera dokładnie myjemy.
Jabłka i
kiwi kroimy w kostkę, a
seler w półksiężyce.
Orzechy wsypujemy na rozgrzaną, suchą patelnię, dodajemy
cukier i prażymy, mieszając co chwilę do momentu wydobycia się aromatu. Wszystkie wymienione składniki umieszczamy w misce, dodajemy
rodzynki, płynny
miód i mieszamy. Słodka
sałatka gotowa.Smacznego łakomczuchy! :)