Wykonanie
Zdarzają się dni kiedy zostaje nam sporo
chleba. By go nie zmarnować polecam sposób na szybkie zapiekanki z
pieczarkami,
szynką i
serem. Są pyszne. Idealne na niezapowiedzianą wizytę gości. Zapraszam!


SKŁADNIKI:- pół bochenka
chleba- 450 g
pieczarek- duża
ceula- kilka plasterków
szynki-
ser (mogą być różne rodzaje jak u mnie)-
olej-
sól i
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Pieczarki i
cebulkę kroimy, podsmażamy na
oleju. Pod koniec doprawiamy
solą i
pieprzem.
Szynkę kroimy w paseczki,
ser trzemy lub kroimy w małe plasterki, a
chleb kroimy na kromki. Na każdej kromce układamy porcję
pieczarek, kilka pasków
szynki i opruszamy
serem. Kromki wykładamy na dużej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C aż
ser się roztopi. Podajemy z ulubionymi sosami lub
keczupem. Smacznego!
