Kuchnia włoska jest jedną z niewielu kuchni które mnie inspirują, a szczególnie wariacje makaronów. Jest nawet włoskie powiedzenie że mają tyle rodzajów makaronów że mogli by przez cały rok jesc inny makaron każdego dnia.Do przygotowania lasagne będzie nam potrzebne :50 dag mięsa mielonego ( najlepiej łopatki )40 dag sera żóltegopaczka makaronu lasagnepuszkę pomidorów w zalewiesólpieprzczosnekmąkamlekomasłoNa początku doprawiamy mięsosolą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Przesmarzamy ją na patelni i odstawiamy na bok. Następnie roztapiamy na patelni masło i zasypujemy mąką ( jak na zasmarzkę ) i dolewamy mleko. Również odstawiamy na bok do ostudzenia. Bierzemy brytfankę i przekładamy zaczynając od sosu.SosmakaronmięsosersosmakaronmięsoserTak przekładamy aż skończą nam się produkty. Wsadzamy do piekarnika na 160, aż makaron będzie mięki, a nasza lazania pachnąca i smaczna.